Wie, wat, waar.....

Mijn naam is Bethinda van Brakel- Biemans, geboren te Heinenoord op 28-11-1979.  Hier heb ik tot 2005 gewoond met mijn ouders,  in een karakteristiek dijk huisje, van waaruit mijn vader,  Peter Biemans,  zijn eigen bedrijf runde als restaurator van schilderijen. Dit deed hij voor particulieren maar ook voor diverse musea

Het is een mooi en dankbaar beroep. Het was dan ook voor mij een voor de hand liggende keuze dat ik het werk van mijn vader zou voortzetten. Een betere leermeester kon ik mij niet wensen bij zo'n specifiek beroep. We hebben samen vele mooie klussen mogen doen,  zowel in en voor musea als voor particulieren.

In 1999 heb ik zijn bedrijf over genomen. Maar voor mijn gevoel ontbrak er iets, alleen wist ik niet wat. Totdat in 2016 iemand mij  attendeerde op het stoppen van de lijstenmakerij in Klaaswaal. En toen wist ik het: "Dat is het ontbrekende stukje van de puzzel!"  Ik heb toen de stoute schoenen aangetrokken en ben bij de familie Gerkema langs gegaan om te informeren of er een mogelijkheid was de lijstenmakerij voort te zetten,  maar wel  vanaf een andere locatie in Klaaswaal.  De familie Gerkema stemde daarmee in en Henk Gerkema heeft mij het vak van lijstenmaker geleerd. Ook hier kon ik geen betere leermeester voor hebben.

Uiteindelijk is de lijstenmakerij verhuist naar de Oud-Cromstrijensedijk wz in Klaaswaal.

Vanaf 2005 ben ik woonachtig  in Klaaswaal en getrouwd met Michael van Brakel. Samen hebben we een zoon Storm van Brakel. In 2017 heeft  mijn man de garage onder aan het huis omgebouwd tot winkeltje en atelier,  waar ik met heel veel plezier en liefde deze bijzondere beroepen mag uitvoeren.